top of page

WATERMASSAGE SESSIE

Ook bekend in Nederland als Waterflow, Aguahara, Watsu, Waterdance, Wataflow of Watermassage. 

 

Hoe omschrijf je een ervaring die zo anders is dan elke andere aardse ervaring, met woorden uit ons dagelijks leven? Het dichtst dat we kunnen komen is dat het ons terugbrengt naar wat we hebben meegemaakt in de baarmoeder... iets wat ons wezen onmiddellijk herinnert; de warme, kalmerende, zachte, gedragen en liefdevolle ruimte van de baarmoeder waar zwaartekracht niet bestaat. 

Deze kwaliteiten brengen ons in staan om diep te ontspannen, los te laten en ons over te geven aan een onbekende staat van zijn. Niet alleen de spieren worden uitgenodigd om diepgewortelde patronen los te laten, maar ook de mind zal de behoefte aan bescherming en overmatig denken los kunnen laten. 

𝐆𝐞𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐫𝐦𝐞 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫 (𝟑𝟒𝐂) 𝐦𝐞𝐭 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐳𝐨𝐫𝐠 𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐮𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐞𝐫𝐰𝐢𝐣𝐥 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐚𝐚𝐦 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐫𝐞𝐭𝐜𝐡𝐭, 𝐠𝐞𝐦𝐚𝐬𝐬𝐞𝐞𝐫𝐝 𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐰𝐨𝐠𝐞𝐧. 𝐙𝐨𝐝𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐚𝐚𝐦 𝐝𝐢𝐞𝐩𝐞𝐫 𝐤𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐭𝐬𝐩𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐯𝐨𝐞𝐥 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐡𝐞𝐢𝐝, 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐞𝐥𝐨𝐨𝐬𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐞𝐧 𝐯𝐫𝐞𝐮𝐠𝐝𝐞 𝐤𝐚𝐧 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧.⁣

𝐄𝐞𝐧 𝐮𝐢𝐭𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐦 𝐨𝐩 𝐫𝐞𝐢𝐬 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐳𝐞𝐥𝐟!

DE SESSIE

De sessie begint met een moment om verbinding met elkaar te maken, veiligheid te creëren en de sessie door te spreken. Daarna gaan we het zwembad in en nemen even de tijd om het water te eren. Vanaf daar zul je een reis aangaan die uniek voor jou zal zijn. De therapeut zal jou intuïtief begeleiden in meer en meer loslaten en ontspannen. Soms betekent dit dat je veel zal drijven en soms kan het zijn dat je uitgenodigd zal worden voor momenten onderwater, daarvoor zal je instructies, drijvers om je benen en een neusclip ontvangen. Dit uur is voor jou om volledig te ontvangen en dieper te zakken in de staat van niks hoeven. Aan het einde van de sessie wordt je rustig teruggebracht om weer te wennen aan de zwaartekracht. Het is aan te raden om naderhand niet direct andere afspraken te plannen zodat je het gevoel verder kan integreren.

Elles van Asseldonk

"I can recommend them. Receiving one is like starting the spring season. Even though everything is still in winter."

WAAR KAN EEN WATERFLOW SESSIE JOU BIJ HELPEN?

Behoefte aan diepe ontspanning?  Merk je dat soms alles je even teveel is en dat je niet zo goed meer weet hoe je daar uit komt? Overprikkeld, burnout, of gewoon teveel ballast op je schouders meedraagt? Een watermassage helpt je om tot diepe ontspanning te komen, zodat alle zwaarte even even helemaal van je af kan glijden, je mind verstilt en je daarin weer helderheid kan vinden. Voor een diepere vorm van stress of burnout klachten kunnen we hier met meerdere sessies stapsgewijs doorheen werken, zodat het gevoel van ontspanning dieper geïntegreerd kan worden in je lichaam. 

𝐅𝐘𝐒𝐈𝐄𝐊𝐄 𝐏𝐈𝐉𝐍? Door de diepe ontspanning en gebrek aan zwaartekracht kan het lichaam zich ultiem ontspannen en herstellen. Vaak is de pijn in het water ook helemaal weg. Het lichaam vindt rust en zet het herstellend vermogen vanzelf in gang. 

𝐁𝐄𝐇𝐎𝐄𝐅𝐓𝐄 𝐀𝐀𝐍 𝐆𝐄𝐃𝐑𝐀𝐆𝐄𝐍 𝗪𝐎𝐑𝐃𝐄𝐍? Soms kan alles even teveel voelen in het leven, en zijn we opzoek naar steun, willen we weer even gewoon zorgeloos kind kunnen zijn. En dat is soms moeilijk te vinden. In een watersessie is die ruimte er volledig. Het warme water omhult jou als vanzelf, daarbij is de therapeut er ook om jou in volledige bewuste aanwezigheid te houden, precies zoals jij op dat moment bent. Je bent helemaal welkom om aan te geven waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dat kan verschillen van in stilte en zachtheid gedragen te worden, of misschien wil je wel speels als een dolfijn door het water worden getrokken en het water jou mee te laten nemen in een vreugdevolle dans. 

(𝐂𝐎𝐍𝐓𝐑𝐎𝐋𝐄) 𝐋𝐎𝐒𝐋𝐀𝐓𝐄𝐍 𝐌𝐀𝐀𝐑 𝐇𝐎𝐄? Heb je het gevoel dat je belemmeringen voelt in je systeem wat je graag los wilt laten, maar niet goed weet hoe? Of ben jij iemand die moeite heeft met controle loslaten? We geven jouw intenties van loslaten mee aan het water en het water zorgt ervoor dat je mag ontvangen wat jij op dat moment nodig hebt, in alle zorg en veiligheid.

𝐓𝐑𝐀𝐔𝐌𝐀𝐓𝐈𝐒𝐂𝐇𝐄 𝐄𝐑𝐕𝐀𝐑𝐈𝐍𝐆𝐄𝐍? Dit kunnen ervaringen zijn van sek.sueel misbruik, mishandeling, geboortetrauma’s of andere trauma’s die in het lichaam liggen opgeslagen. Door de warmte, veilige space en diepe staat van ontspanning, openen de cellen in het lichaam zich als vanzelfsprekend en alles wat daarin opgeslagen ligt, kan weer vrijuit gaan stromen. Emoties en herinneringen kunnen daarbij opkomen en losgelaten worden. 

WANNEER EN WAAR?

Locatie: Centre DuLac, Katwijkerlaan 105 Pijnacker (bij Rotterdam)

Dit is een tijdelijke locatie, dus inplannen kan via de agenda of door met mij persoonlijk af te stemmen via de mail.

Schermafbeelding 2022-06-23 om 20.11.09.png

DE OORSPRONG VAN EEN WATERFLOW SESSIE?

De oorspronkelijke vorm heet Watsu en dit komt weer voort uit Zen Shiatsu (Water+Shiatsu=Watsu). In de jaren 80 ontdekte de Shiatsu Therapeut Harold Dull de voordelen van het warme water voor het lichaam en hoe dit nog dieper bijdraagt aan een Shiatsu massage sessie. Zodra het lichaam kan drijven in lichaamswarm water voelt het zich al sneller ontspannen en kan het makkelijker openen voor diepere heling. Dit komt voornamelijk doordat het lichaam voor zo'n 70% uit water bestaat en we opgegroeid zijn in het warme water van de baarmoeder.

Vanuit Watsu zijn er verschillende watertherapieën ontstaan, zoals oa. Aguahara, Waterflow, Wataflow, Waterdance, Watermassage en Janzu. Deze vormen hanteren vrijwel dezelfde technieken, maar hebben er net weer een andere visie op. In Nederland en wereldwijd is de bekendste vorm Watsu.

Wij werken vanuit deze technieken, maar voegen daar intuïtieve kwaliteiten aan toe, waarbij we intunen op wat het lichaam en de persoon op dat moment nodig heeft. Voor de ene persoon is dat meer kalmte en zachte bewegingen en voor de ander zal de reis ook onderwater voortzetten en met meer actievere bewegings/dansvormen. Het lichaam communiceert wat het nodig heeft en daar mag goed naar geluisterd worden. 

IMG_0877_edited_edited.jpg
*****  TESTIMONIALS  *****

Anda Birleanu:

 

What ever you read on the site about this therapy, it's just a small part of how much happiness I felt after the session. It was so liberating to feel safe in the therapist arms while being in the water. She was so caring and open to my needs! I completely loved our session and I'm planning to have it as a monthly routine. Amazing experience! Thank you so much. 

Marjon van der Velde: 

 

Omhult en gedragen door Roos en het water gaf ik me als vanzelf over. Al snel had ik geen besef meer van tijd en ruimte en leek het bad oneindig diep. Er was niets en tegelijk was alles er. In het water, begeleidt door Roos kwam ik weer in echt contact met wie ik werkelijk ben. Ik voelde me speels, onbezorgd en ontspannen. Geluk!
En ook na de sessie kan ik nog steeds in contact komen met dat gevoel. Een nieuwe herinnering. Onder water voelde als de eeuwigheid, een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Esmée Versteeg:

Ik heb zelf een watermassage mogen ontvangen en die was niet te omschrijven hoe prachtig!! Ik heb altijd willen weten hoe het is om te zweven, te vliegen en dit kwam het dichts bij dat gevoel. Heerlijk!! Zeker aan te raden!

Elles van Asseldonk:

I can recommend them! Getting one is like starting your spring season even though everything else is still in winter ♥

Daan Groenewoud:

Gisteravond een hele bijzonder ervaring gehad. Misschien wel de meest bijzondere ervaring tot nu toe. Een stil hoofd, zonder gedachten en een lichaam wat zich overgaf als nooit tevoren. 
Daarnaast heeft het mij zoveel vrijheid van geest gegeven. Ik heb mijn passie gevonden en vooral ook een nog grotere liefde en dankbaarheid voor het water.
Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe bijzonder dit voor mij geweest is. Dit is absoluut iets wat ik vaker ga doen. 

Deep Dive Traject van Helene Verheije

"Ik voelde dat mijn vrouwelijke energie meer mocht gaan stromen. Maar ik zat vnl nog in mijn mind: hoe dan, wat voor actie moet ik ondernemen? de balans sloeg nog wat door naar de mannelijke energie. 

 

De eerste sessie: Mezelf openstellen voor wat er op komt. Alles voelde heel zacht en liefdevol, alles mocht omhoog komen. 

Toch merk ik dat, zoals het vaak bij mij gaat, ik onbewust bij eerste ervaringen toch niet alles kan toelaten.

 

De tweede keer daarentegen…er kwamen emoties, beelden, ik voelde me zwevend en gedragen. Er vond op dat moment zoveel heling plaats. Ik voelde me zo gedragen. Mijn vrouwelijke energie mocht echt weer gaan stromen. 

 

Daarna voelde het alsof de mannelijke en vrouwelijke energie veel meer in balans waren gekomen en was de derde sessie een bestendiging van de embodiment, van alles wat was gaan stromen in de energie en mijn lijf na de mooie sessies in het water. Het heeft mij zo veel gebracht! "

Reviews
deepdive review
bottom of page