top of page
Banners (1).png

Within Waters

Watermassage Training

De watermassage training in Nederland om volledig ondergedompeld te worden door het medicijn van het Water. Hier ga je leren om officiële watermassage sessies te geven. Hier ga je leren ontvangen,  ontspannen en ZIJN met de vrouwelijke en zachte energieën van het water. Het is niet of / of, maar én / én. Terwijl jij sessies geeft, zal je mogen ervaren hoe je tegelijkertijd ontvangt en gedragen wordt door het water.  De magie van het water-helings-lichaamswerk activeert jouw algehele systeem. Neemt jou mee op een transformatieve reis waarin we jouw innerlijke wateren dieper mogen ontmoeten.

Leren hoe je deze zalige sessies kan geven? En de magie van het water-helingswerk ervaren voor jezelf?

In deze 10 daagse training leer je de technieken van een volledige sessie geven. Zowel boven- als onderwater moves. Zodat jij aan het einde van de training zelf aan de slag kunt met deze technieken.

Anderen deze ervaring geven is soms eigenlijk nog wel mooier dan om het enkel te mogen ontvangen. Daar staan, in pure ontspanning, ondersteund door het water, én iemand in je armen houden die zich volledig aan jou overgeeft en tot een diepe staat van ontspanning komt. Dat is Pure Bliss!

En niet alleen ben je hier om technieken te leren, je zal ook worden uitgenodigd door de helende kwaliteiten van het water: om te verzachten, vertragen, je overgeven, in verbinding met je gevoel te zijn en gedragen worden in de liefdevolle bedding van het warme water. In alle aspecten word je begeleid en moge het water als jouw spiegel dienen. Het is echt meer dan een training. Het is een helende reis waarin ieder zijn eigen persoonlijke transformatie doormaakt. 

Ben jij klaar voor deze Deep Dive?!

logo.png

Ben jij iemand die opzoek is naar werken vanuit de meest ultieme ontspanning?
en resoneren de volgende punten? >

❃  Je voelt je geroepen door het water en de vrouwelijke, zachte kwaliteiten?

❃  Je hebt ervaring met helings/lichaamswerk en wilt er graag meer van leren?

❃  Je wilt de connectie met je lichaam en emoties verdiepen, maar ook meer aanwezig zijn in je lichaam?

❃  Je helpt graag anderen op een manier dat duurzaam voor jou voelt?

❃  Je houdt van warm water, speelsheid, ontspanning, in het moment ZIJN, óf verlangt er naar om hier meer mee te kunnen verbinden?

❃  Je komt in t leven soms zware dingen tegen en voelt dan zo de behoefte om daar in gedragen te worden, maar je werkelijk láten dragen vind je dan nog lastig?

❃  Je kan geneigd zijn om té hard te willen werken, alles te goed en snel te moeten doen. Daardoor raak je overwerkt/overspannen. Je verlangt naar meer ontspanning en leven vanuit flow?

❃  Je vindt het fijn om niet alles alleen te dragen in het leven en verlangt naar samen zijn, en samen spelen met gelijkgestemden?

❃  Je wilt graag meer werken en leven vanuit de wijsheid van je intuïtie en hart.

Myrthe

“In 10 dagen leer je een stevige basis om zelf dit werk neer te gaan zetten. Rosanne geeftde training op een heel heldere en warme wijze waarin ze via verschillende oefeningen en overdracht innerlijk vertrouwen schept om de watermassage op jouw persoonlijke wijze te gaan geven. Daarnaast oefen je de verbinding met het grotere geheel te maken van waaruit jij nog dieper kunt afstemmen op je cliënt en je je als gever ook gedragen voelt."

Alle praktische informatie:

 

Het zijn 10 dagen van 10:00-15:00 uur in een 35 graden verwarmd zwembad in Pijnacker (bij Rotterdam). Deze dagen zijn verdeeld in: 10 praktijkdagen met tussendoor pauze dagen en 2 online Zoom-meetings van 1 uur voor theorie.

Je ontvangt de watermassage training en ondersteuning bij jouw eigen innerlijke helingsproces dmv. groep-sharings. De groep bestaat uit max. 6 deelnemers en jullie wisselen de technieken/movements met elkaar uit.

Wat heb je nodig:

Badkleding, handdoek, slippers, waterfles en iets warms om aan te doen als je uit het water komt (badjas).

Hoe ziet een dag eruit:

- We starten elke keer met een groep-sharing waar er ruimte is voor jouw proces en met elkaar te verbinden. 

- In het water starten we met een watermeditatie/activatie om in je lichaam te kunnen zakken en met het water te verbinden.

- Ik leg technieken uit en daarna wordt er afwisselend op elkaar geoefend. Hier is extra ruimte voor vragen en persoonlijke begeleiding. 

- Tussendoor zijn er kleine snackjes aanwezig. Halverwege een pauze om je eigen lunch te nuttigen.

Data: 

Het is een training van 10 dagen praktijk, met 2 online theorie meetings. 

De 10 praktijklessen vinden plaats op: 

Juni 2024:  10, 13, 14, 17, 22, 23, 24, 25, 27, 28 

Tijden: 10:00-15:00 uur

(de dagen zijn niet achtereenvolgend omdat het proces vraagt om rust en integratie tijd tussendoor. Mocht je niet alle data kunnen, neem even persoonlijk contact op)

Theorielessen:  19:30-20:30 uur (Plannen we nog in afstemming en worden ook opgenomen)

(Data voor de volgende ronde staan onder optie: 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 23 november. 

Mochten de data lastig uitkomen voor je, maar zou je toch heel graag willen? Stuur mij even een berichtje! De trainingen gaan door bij een minimum van 4 deelnemers.)

Voorbereiding

 

Een sessie duurt 45 minuten in het water.

Voorafgaand: omkleden en doorspreken sessie (15 min.)

Na de sessie: Omkleden en landen met een kopje thee (15 min.)

Zorg dat je een uur van tevoren niet gegeten hebt, maar neem iets te snacken mee voor achteraf. 

Meenemen: badkleding, handdoek en evt. showergel/slippers.

Het is aan te raden om naderhand niet direct andere afspraken te plannen zodat je het gevoel verder kan integreren. 

Wat ga je leren:

 

❃  Hoe je iemand een volledige sessie geeft.

❃  Hoe je zelf gegrond en ontspannen een sessie kan geven, zonder dat je téveel met de ander bezig bent en daardoor uit balans raakt.

❃  Technieken voor duo en trio sessies.

❃  Meditaties, dans- en partner oefeningen in het water om meer met het water, de fluïditeit en jezelf te verbinden.⁣⁠

❃  Uiting geven aan je gevoelens die naar boven kunnen komen en vrij als water laten stromen.

❃  Diverse watermassage boven en onderwater moves.

❃  Hoe je met verschillende situaties en mensen om gaat tijdens een sessie.

❃  Inzichten van het watermedicijn.

❃  Hoe je iemand veilig kunt dragen in het water: Afstemming & Spaceholding. 

❃  Voelen en aangeven wat jij nodig hebt.⁣⁠ Je door je intuïtie laten leiden.

❃  Extra tools voor in het water: soundhealing, dans, ceremonie..

IMG_0877_edited.jpg

~ Welke optie past bij jou? ~

NORMALE DEELNAME

logo.png

DEEP DIVE DEELNAME*

  • 10 trainingsdagen 

  • 2x online theorie training

  • Persoonlijke sessie foto's

  • 10 trainingsdagen

  • 2x online theorie training

  • 1-op-1 watermassage sessie van 1,5 uur (voor of na de training) t.w.v. €149,-

  • Geheel floatpakket: neusclip, dubbele been- en hoofdfloaters. t.w.v €120,-

  • Persoonlijke sessie foto's

€2111,-

Betalen kan ook in meer termijnen

€2333,-

Betalen kan ook in meer termijnen

Lukt het financieel niet, maar wil je wel heel graag. Wellicht kan ik met je meedenken voor een oplossing. Stuur mij een bericht.

* Deep Dive Deelname: Het water zal veel in jou in beweging zetten en hoe meer ruimte je hier voor maakt, hoe meer effect je er mee zal bereiken. Je krijgt een watermassage sessie van mij  1-op-1 van 1,5 uur (op eigen tijd inboeken) om jouw persoonlijke proces meer te verdiepen. Daarnaast ontvang je ook een floatpakket, waardoor je gelijk aan de slag kunt met sessies en niet overal op internet nog de juiste materialen hoeft te zoeken, want de spullen zijn niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland. 

AANMELDEN RAINING

Laura Borrias

“Het fijnste aan Rosanne vind ik haar energie. Zowel gegrond als verbonden met alles wat er is. Ik bewonder haar om dat zij, net als wij deelnemers, haar rauwe zelf is, geen maskers. Het mooie is dat zij ruimte geeft aan wat wil ontstaan en durft te vertrouwen op haar kennis en kunde. 

Ik kijk terug op een zeer waardevolle training en hoop hiermee anderen te inspireren die net als ik twijfelen en in hun hoofd blijven zitten. Vertrouw op je eigen gaves en weet dat er altijd genoeg ruimte is voor jou in wat jij te brengen hebt. De training kan bijdragen om dit proces nog meer te laten stromen. “

WIE IS ROSANNE?
IMG_0427 2_edited_edited.jpg

Van jongs af aan is er al een diepe liefde voor het waterelement en daar heb ik mij alleen maar meer in kunnen verdiepen. Na het ontvangen van mijn eerste sessie voelde dit zo sterk als een groot thuiskomen. Dit was de roeping om gehoor aan te geven. Ik volgde en assisteerde bij trainingen van Aguahara in Mexico en Ibiza, en Waterdoulas.

Het water leert mij om meer in overgave en vanuit ontspanning en zachtheid te leven, mee te bewegen met de stroom van het leven. Elke keer als ik een sessie geef ben ik ook vol in ontspanning en in mijn kracht om met energie te spelen en mij gedragen te voelen door het water. Elke keer dat ik weer iemand een sessie geef is het magisch, ontroerend en vult mijn hart zich met zoveel dankbaarheid. Deze magie wil ik jou ook graag laten ervaren en daarom geef ik deze trainingen om het waterwerk verder te verspreiden. 

Naast het delen van het waterwerk, ben ik beeldend kunstenaar en stromen mijn innerlijke wateren op het canvas. Vanuit mijn eigen opgezette Holistic Art Academy geeft ik diverse workshops en cursussen. 

Het is dan ook de ultieme combinatie om deze lesvaardigheden en het waterwerk samen te brengen. Sinds drie jaar organiseer ik vele workshops, retreats en trainingen in het water en bracht al meer dan 500 uur door in het water met dit magische water werk.

Wat de klanten voornamelijk over Rosanne zeggen is dat het zo'n prettige ervaring is om de stevige bedding en gronding in haar te voelen, zowel tijdens het ontvangen van een sessie als bij de trainingen/events, en tegelijkertijd ook haar afgestemde, zachte kracht en enthousiasme te mogen ervaren.

Lonneke zintel

"De training heeft me zoveel gebracht. Het heeft me een tool geleerd die ik kan toevoegen aan mijn Feminine Embodiment aanbod. Het heeft me laten ervaren hoe zacht het water is. Hoe sterk het water verbonden is met ons emotionele lichaam en hoe veilig het is om de wave van een emotie toe te laten. Het heeft me ontspanning gebracht op een diepe laag en inzicht gegeven waar ik nog in fight/flight or freeze zit in mijn dagelijks leven. Rosanne is een super fijne teacher omdat ze heel geaard is en goed kan meebewegen met het water. Ze staat echt naast je - als sister. Je leert vanuit een gelijkwaardigheid en dat voelt voor mij heel prettig. Absolute aanrader!

Denise

"We hebben prachtige moves geleerd samen met de theorie om zelfstandig sessies te kunnen geven. 
Maar wat me vooral bij zal blijven is hoe goed Rosanne de groep kon dragen en tegelijkertijd genoeg ruimte wist te geven zodat er plek was voor ieders individueel innerlijk proces. Voelen dat ik gesteund werd door iedereen en zien en leren hoe je een ander kan ondersteunen in diens proces. 
Ze is een geweldige spaceholder met veel geduld en liefde en maakt ook ruimte voor spelen en lachen."

Corina de Jongh

"Ik heb er zulke warme fijne herinneringen aan. Zo intens dankbaar voor de lessen van Rosanne. Heel geduldig en geaard leer je stap voor stap de houdingen. De kneepjes van het vak krijg je heel liefdevol aangereikt. In een groep oefen je samen met geven en ontvangen. In een heerlijk warm bad zo ontzettend mooi. Echt een aanrader!"

Caroline

"Wat ben ik blij dat ik gehoor heb gegeven aan de dikke ja die ik voelde om me op te geven voor de training. Heb dingen mogen loslaten in het water & dat ik op andere vlakken al genoeg skills had die ook nodig zijn. Wat een fantastische groep hadden we! Dankjewel Rosanne dat je ons, naast de nodige technieken aanleren, vooral uitnodigde om (weer meer) te voelen en vanuit flow te bewegen/denken en doen!"

Dit is een korte terugblik video van afgelopen training. (Dit was een andere locatie.)

Nog verdere info

Vervoer/veblijf:

Kom je van ver en zoek je daar een oplossing voor? Er zijn verschillende airbnb's in de omgeving. Of boek iets samen/deel de autorit met een andere deelnemer. Vraag mij gerust om hulp.

Waarom vrije dagen er tussen?

Het zullen intensieve trainingsdagen zijn waarbij er ook een intern proces aangezet wordt bij ieder. Daarom is het fijn om de tijd tussendoor zoveel als mogelijk rustig te houden. Op die manier kan het proces zich verder integreren. 

Diploma?

De laatste les staat in het teken van het examen. Hiervoor breng je iemand mee die nog nooit een sessie heeft ervaren en jij een officiële sessie zal gaan geven. Bij voldoende resultaat en deelname ontvang je een certificaat vanuit Within Waters. Let wel: dit is geen officieel erkend diploma in Nederland. Je kan hierna aan het werk met eerst een aantal oefensessies voor bekenden tegen onkosten vergoeding. (aangeraden wordt 20-40 sessies) Zodra je je daarna zelfverzekerd voelt kun je deze therapie verder voortzetten. Dit is afhankelijk per persoon en wat jouw vooropleidingen (coaching/therapieën zijn). 

En hoe daarna verder?

Er zijn verschillende baden waar je direct aan de slag kunt (oa Amsterdam, Pijnacker, Zutphen, Utrecht, Baarlo). Ik help je daarbij verder in de training en stuur je ook een volledige lijst van ongeveer 20 opties die ik ken.  

Wil je meer info:

Voel je niet bezwaard mij even een mailtje te sturen met je vragen. Of een bel-moment in te plannen om even kennis te maken. Wil je het waterwerk eerst zelf even uitproberen? Ook dat is heel begrijpelijk en ik kan je hier bij helpen!

Veelgestelde vragen:

Ik heb al meegedaan aan andere cursussen watertherapie, heb ik er dan wat aan? Dat ligt eraan waar, wanneer en bij wie. Stuur mij even een persoonlijk berichtje. Was het bij mij? Dan heb ik een leuke korting voor je!

Wat zijn de verschillen met andere watertrainingen? Van wat ik heb ervaren lijken alle watertrainingen op elkaar met uitzondering van WATSU, de oorspronkelijke therapeutische opleiding. Watsu vergt veel meer uren training en is een stuk technischer. Watsu is daarmee ook de enige officieel erkende opleiding in de wereld en werkt vooraf met bovenwater moves. De andere trainingen gaan meer uit van intuïtieve flow/dans met het lichaam en de energie van het water. Daarnaast heeft elke trainer (zelfs binnen dezelfde trainingen) een eigen unieke vorm van lesgeven. Hoe ik mijn manier onderscheid van anderen, is dat ik meer focus leg op jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens de training. Iets wat ik zelf mistte tijdens de trainingen die ik heb gevolgd. Het gaat voor mij niet alleen om de sessie technieken leren, maar ook juist om wat het effect is van de training op je eigen interne ontwikkeling. En hoe je daar je cliënten vervolgens ook beter in kan ondersteunen. En bovendien vind ik het ook belangrijk dat de technieken los gelaten mogen worden, zodat er meer ruimte ontstaat voor intuïtieve flow en als channel aanwezig zijn voor wat er door mag stromen. Hoe leer jij jouw unieke Touch in te zetten. Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe creeër je meer innelijke stevigheid en gronding om ook daadwerkelijk de technieken uit te kunnen voeren en verdiepende sessies te kunnen geven.

Wat als ik een datum niet kan? Het komt vrijwel altijd voor dat iemand eens een keer een les mist. Ik zal je dan ook de volgende les wat meer aandacht geven en de technieken van vorige keer even laten zien. Mocht je meer dagen missen/niet kunnen, kunnen we altijd nog een 1-op-1 dag inplannen.

Als ik na deze training gelijk sessies wil gaan geven, in welk zwembad kan dit dan? Na deelname stuur ik je mijn lijst aan ongeveer 20 baden waar ik van op de hoogte ben waar dit kan. Dit is door heel Nederland. Ook in dit bad in Bosch en Duin waar de ruimte is voor degenen die ik opleid om hier gebruik van te gaan maken. En verder is er een prachtig professioneel bad bij Rotterdam en Baarlo (Limburg)

Kan ik in termijnen betalen? Ja dat kan in 3, 4 of 5 termijnen.

Het lijkt of je veel vrouwelijke klanten hebt, maar is het ook voor mannen? Ja zeer welkom! Over het algemeen is de verhouding 85% vrouw, 15% man.

Ik twijfel nog, heb je meer info? Jazeker ik heb een podcast opgenomen met beantwoorde vragen en meer info (vind je via spotify within waters). Maar we kunnen ook een gratis call inplannen waarin je mij al je vragen mag stellen en we kunnen kijken of het een match voor je is!

Meer info?

Luister deze podcast over waarin ik meer deel over de training.

Bekijk de Insta Live met oud deelnemer waarin we delen over hoe de training voor haar was. 

Bekijk deze review-video van deelnemer Lonneke Zintel

Of stuur mij een berichtje om persoonlijk kennis te maken aan de telefoon of in het water!

Sandra Temmerman

“Ik kan niet in woorden beschrijven hoe magisch het was, maar doe een poging: Waar het water middels het (professioneel) zwemmen voor mij stond voor enerzijds mijn redding en anderzijds mijn vlucht van emotionele pijn rondom het verlies van mijn moeder. Brengt het mij nu terug naar die pijn, maar kan ik het omarmen en dragen en de verbinding met mijn hart weer een stuk herstellen. 

Dankbaar voor deze kans! Voor Within Waters op mijn pad en de prachtige sisters waarmee ik deze reis heb mogen ervaren en mee heb gedeeld.”

bottom of page