top of page

Maar hoe ga ik dan geld verdienen met dit werk als het al zo moeilijk is om een zwembad te vinden?Wel wist ik goed wat ik wilde en volgde mijn passie door de opleiding in dit waterwerk te volgen in 2018. Maar in het begin had ik niet gedacht dat ik hier een fulltime baan van zou kunnen maken. Het was namelijk al een hele klus om een geschikt bad te vinden en ik had niet echt een groot netwerk, weinig ervaring in healingwerk/groepen begeleiden etc. Of eigenlijk vrijwel niet - vond ik. Daarin vergat ik even dat ik als Docent Beeldende Kunst wel gewoon voor klassen stond en mijn intuïtieve gaven maar even aan de kant had geschoven.


Ik besloot dit waterwerk dus vooral gewoon als ‘iets leuks’ naast mijn huidige werk te doen. 1x in de week op de dinsdag avond een sessie geven waar ik de badkosten mee kon betalen was eigenlijk al super leuk, dus waarom zou ik denken dat ik hier een volledig inkomen uit zou kunnen halen?


Uiteindelijk kwamen er langzaam aan uitnodigen om laagdrempelige events te geven. Rete spannend in het begin om daar te staan, maar na alle geweldige reacties en nieuwe klanten die daar uit voort kwamen, opende dit weer nieuwe deuren.

Tevens bleef ik in het onderwijs werken voornamelijk voor de financiële stabiliteit, totdat ik hier eigenlijk tegen mijn max aanliep en aan het randje van instorten stond. Toen wist ik heel diep van binnen: IK STOP met werken waar ik niet het plezier voor terug krijg als ik wens.

Het liefst wil ik gewoon kunnen rondkomen van dit waterwerk.Maar HOE, als ik nog geen groot netwerk heb? - Het leven gaf mij een volledig andere wending dan ik zelf had kunnen bedenken:


Ik nam mezelf in elk geval serieus, stond open voor het onbekende en ging op reis naar Mexico om verdere watertrainingen te volgen/assisteren. En halverwege brak het coronatijdperk aan. Halsoverkop vertrok ik naar huis, zonder werk, zonder woonplek. Ik logeerde 2 maanden bij mijn vader en zakte volledig in overgave. Ik ontving financiële support van de overheid en kon alle tijd gebruiken om mij op kunst te focussen. Hier haalde ik opdrachten uit en elk moment dat de angst-voor-tekort-gedachte weer op kwam “moet ik niet toch weer ergens een bijbaantje zoeken” - wist ik NEE. Ik vertrouw.


“moet ik niet toch weer ergens een bijbaantje zoeken”


Ik ontving financiële support van de overheid en kon alle tijd gebruiken om mij op kunst te focussen. Hier haalde ik opdrachten uit en elk moment dat de angst-voor-tekort-gedachte weer op kwam “moet ik niet toch weer ergens een bijbaantje zoeken” - wist ik NEE. Ik vertrouw. ⁣


Het hielp natuurlijk dat de hele wereld even op z’n kop stond en gedwongen werd om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen."Villa’s met binnenzwembaden’ die ik vond via Funda.nl "


En voor ik het wist begon het waterwerk ook weer te stromen. Ik vond het ideale zwembad - door een persoonlijke brief te schrijven naar ‘villa’s met binnenzwembaden’ die ik vond via Funda.nl

En omdat ik dit zo vanuit AL mijn passie kon doen, begon het aan alle kanten te stromen. Ik ging er voor, durfde nieuwe dingen uit te proberen en sindsdien heb ik nergens meer extra geld voor hoeven bijverdienen of lenen. Ik kom rond van alle inkomsten - en meer. Ik voel mij vrij, rijk én ik blijf groeien, kom nog steeds angsten tegen, en voel dat ik nog zoveel meer wil en te bieden heb.Volg jij je dromen?


Welk verhaal ik hiermee wil vertellen is dat ik je hoop te inspireren door echt je dromen te volgen. Je niet meer in te laten houden door de “wat als..” de “ik kan dit nog niet “ en “hoe dan” - stemmetjes in jezelf.


Welke richting zou jij het liefst met je leven/werk in willen? Haal je er net zoveel plezier uit als dat je zou willen? Of verlang je eigenlijk naar iets anders?

En wat zijn dan de stemmetjes die denken dat jij dit niet kan? Hebben die werkelijk gelijk?Voel je wellicht een enthousiasme om net als ik dit waterwerk door te willen geven? Dat kan! Ik geef eind mei weer een training. Meer info: klik op deze link

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page