top of page

Gedragen worden door het leven én jezelf

Updated: Nov 14, 2022Het is niet altijd makkelijk om je geborgen te voelen in het dagelijkse leven. Er wordt veel van ons gevraagd op mentaal en fysiek vlak. Een drukke maatschappij die soms wel voorbij lijkt te razen. En waar blijf jij in dit verhaal? Wanneer heb jij voor het laatst ruimte gemaakt voor jouw innerlijke behoeftes? Het is soms makkelijker om aan anderen te denken dan om stil te staan bij jouw gevoelens en emoties. En wat als je die ruimte maakt voor jezelf? Kun je jezelf genoeg vertrouwen om los te laten?


Als het je lukt om dieper te zakken in je lichaam en je controle los durft te laten kan er iets heel moois ontstaan. Je geeft jezelf de ruimte om te mogen zijn. Om alles te mogen voelen, zonder dat jouw eigen of andermans oordelen in de weg staan. Je creëert meer draagvlak voor jezelf en kunt zo stapje bij stapje dichterbij jouw ware essentie komen.Waarom voel ik me niet altijd veilig?


Hoe graag we ook willen dat we alles aankunnen wat het leven ons geeft, de waarheid ziet er vaak wat anders uit. Door ons leven heen maken we allerlei gebeurtenissen mee die kleine scheurtjes in ons vertrouwen maken. En soms gebeuren er dingen die een enorme impact hebben op ons mentale en/of fysieke welzijn. De wereld is niet altijd zo mooi als dat we hoopten, en dit veranderd iets in ons. Ons perspectief wordt aangepast en we zetten overlevingsstrategieën in. Soms doen we dat bewust, veel vaker gebeurt dat onbewust.Je hoeft niet alles alleen te doen


Hoe meer dingen we meemaken en hoe vaker we onszelf beschermen tegen invloeden van buitenaf, hoe harder ons schilletje wordt. En probeer dat schilletje maar eens open te breken. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat én waar onze beschermingsmechanismes zich bevinden. Daar meer bewustzijn op krijgen is vaak lastig. Ze kunnen zich in de schaduwkant van jouw menszijn bevinden en daardoor vooral zichtbaar zijn voor anderen. En laat het nou net niet veilig voelen om het met anderen hierover te hebben.


Waarschijnlijk brandt er ergens een verlangen in jou, een verlangen om gehoord te worden. Om gezien en gedragen te worden, al is het maar voor even. Maar je deelt jouw diepste wonden niet zomaar met iedereen. Soms is het daarom fijn om een professional in te schakelen zodat daar geen persoonlijke dingen tussen staan. Wat soms lastig kan zijn als je met een vriend of vriendin wilt delen.Warm water als draagkracht


Dit vind ik het mooie van het water-werk. Je hoeft even helemaal niks te doen. Je wordt gedragen door het warme water en het geeft je de ruimte om alles los te laten wat je in dit moment niet wilt vasthouden. Het creëert ruimte om je innerlijke behoeftes naar boven te laten drijven, om te zien wat er gehoord wilt worden. Je kan het niet bedenken wat er in het water gebeurd, het gaat gewoon vanzelf. Dat wat zich wilt laten zien in jou vindt zijn weg wel. Het is aan jou of je jezelf eraan wilt overgeven.Laat het water zijn werk doen


Tijdens een waterflow sessie ben je niet alleen. Ik ben er om jou te ondersteunen en te begeleiden met behulp van het warme water. Je hoeft niks te weten of te doen. Het water doet zijn werk wel. Ik begeleid je weer terug naar jouw innerlijke wereld, laat je zien dat het veilig is om gewoon te ZIJN. Dat je gedragen wordt. Het water leert je dat je niet alles alleen hoeft te doen. De kracht van samen is enorm. En in die verbondenheid zie je ook jouw eigen schoonheid en kracht liggen. Het water leert je hoe je deze bedding in jezelf kunt verstevigen. Zodat je het gevoel hebt steviger in je schoenen te staan. Niet omdat het moet, maar omdat je het vertrouwen voelt om aan te kijken wat er zich in dit moment bevindt.Het openen van je basis & sacraal chakra


Als we naar je chakra’s kijken zien we dat de rol van veiligheid en draagkracht zich vooral in de eerste twee chakra’s bevinden. Hier leren we hoe we ons plekje in de wereld maken en ook hoe we dat willen delen met anderen. Open durven staan voor verbinding en die energie inzetten om stukjes binnenin jezelf te helen. Je vrij voelen om je emoties te uiten, om je verlangens te delen met de ander. Maar ook de veiligheid in jezelf aankijken en de ruimte geven om dit op jouw tempo te mogen helen. Aankijken wat er geheeld mag worden, zonder daarover te oordelen. Echt voelen dat alles welkom is.Met deze oefening creëer je direct ontspanningEen mooie praktische ademhalingsoefening die je thuis kunt doen is de Nadi Shodhana ademhalingsoefening. Deze oefening wordt ook weleens de wisselademhaling genoemd en zorgt ervoor dat je via je ademhaling meer ontspanning in je lichaam én geest kan toelaten. Het werkt ook energetisch door en helpt je om de energielijnen en chakra’s in je lichaam meer uit te lijnen.


  1. Zoek een comfortabele plek waar je de komende paar minuten ongestoord kunt zitten. Je kunt op een stoel gaan zitten of op een yogamatje/kussen in de lotushouding. (Kleermakerszit)

  2. Ga met je rechterhand naar je hoofd toe en leg de vingertoppen van je wijs- en middelvinger op de plek tussen je wenkbrauwen. (Je linkerhand rust zachtjes op je knie) Je ringvinger en pink rusten op je linker neusvleugel en je duim op de rechter neusvleugel.

  3. Sluit met je duim je rechter neusvleugel en adem diep in door je linker neusgat. Houd je adem even vast en leg je ringvinger en pink op je linker neusvleugel, sluit het neusgat af en adem uit door je rechter neusgat.

  4. Hou je linker neusgat dicht en adem in door je rechter neusgat. Hou je adem even vast en adem uit door je linker neusgat. Dit wissel je een paar keer af met elkaar en duurt ongeveer 5-10 minuten.

  5. Bouw de oefening langzaam op en haal diep maar rustig adem. Als je voelt dat je licht in je hoofd wordt neem je even pauze of stop je. Forceer niks en oefen deze ademhaling een paar keer per week.
Zelf een waterflow sessie ervaren?


Voel jij dat er allerlei angsten in jou zitten die je tegenhouden om van het leven te genieten zoals je dat eigenlijk graag zou willen? Misschien merk je wel dat je veel te veel in je hoofd zit en heb je de behoefte om meer in je lijf te zakken. Wil je vrijer kunnen leven en meer vanuit de flow bewegen? Ik bied je met liefde een warm welkom in het water. Een plek om jezelf te zijn en je niet langer te hoeven inhouden. In het warme water mag je je overgeven aan wat is. En ik zal je daarin liefdevol ondersteunen naar wens. Ik bied verschillende sessies aan waaronder Waterflow, Water Womb Ritual of een Deep Dive Journey. Voel je vooral vrij om uit te reiken naar mij om te kijken wat het beste past bij jouw wensen!


Je kunt hier je eigen waterflow sessie boeken of mij een email sturen met jouw vraag. Zie ik jou in het water?

53 views0 comments

Comentários


bottom of page